SYMPHONY HILL, ΤΟ ΟΡΕΙΝΟ SHIRAZ
Τι σας έρχεται στο νου όταν ακούτε «Αυστραλία του κρασιού»; Εκτός από καγκουρό, φυσικά. Κόκκινη έρημος; Μα είναι δυνατόν να παράγει κρασί η έρημος; Μάλλον όχι. Η Αυστ�
Τι σας έρχεται στο νου όταν ακούτε «Αυστραλία του κρασιού»; Εκτός από καγκουρό, φυσικά. Κόκκινη έρημος; Μα είναι δυνατόν να παράγει κρασί η έρημος; Μάλλον όχι. Η Αυστ�
Τέτοια είναι η ιδιοτροπία της ποικιλίας του ξινόμαυρου, που εμφανίζεται συχνά απόμακρη και γωνιώδης, καθιστώντας την όποια προσβασιμότητα αληθινή πρόκληση. Ακόμα
Ακόμα αντηχεί στον κάμπο της ιστορικής Νεμέας η απάντηση του μεγάλου Θανάση Παπαϊωάννου στην άκομψη ερώτηση ενός επισκέπτη του κτήματος σχετικά με το αν «παράγει �
Στο Montalcino, ο χρόνος κυλά με το δικό του ρυθμό. Μοιάζει πιο αφηρημένος, σαν να κινείται μέσα σε μια παραμυθένια διάσταση. Φαίνεται δε, σαν χρόνος που δεν επιθυμεί να επ
Δοκιμές κρασιών που τάζουν «πλούτο», αλλά αντί αυτού, αποδεικνύεται άνθρακας ο θησαυρός. Όσο κι αν η κριτική αντιμετωπίζεται κάποιες φορές με καχυποψία ή σκεπτ�
«Τα πάντα ρει». Ακόμα και ό,τι νομίζουμε γνωστό, αν το δούμε μετά από καιρό, με άλλα μάτια, φαίνεται διαφορετικό. Μιας και η εξέλιξη θεωρητικά είναι μια ατέρμονη διαδ�
CASTELL’ IN VILLA: Η αφρόκρεμα των φημισμένων Chianti, φέρνει την Τοσκάνη κοντά μας. Με ένα τέτοιο κρασί οι Ιταλοί θα κοινωνούσαν. Αν όχι, δεν θα έχαναν την ευκαιρία να επ�
Το σαββατιανό δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Το ακούμε. Αυτή η άλλοτε παρεξηγημένη ποικιλία, δεν έχει απλά φωνή, έχει ψυχή τραγουδιστή! Με σοβαρό οινικ�
ΧΩΡΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ; Έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε στους υπεραιωνόβιους αμπελώνες της Σαντορίνης σαν ένα δεδομένο ευκόλως εννοούμενο. Δεν είναι. �
Απόψε πίνουμε ΠΡΕΚΝΙΑΡΙΚΟ! Οι ελληνικές ποικιλίες είναι το ελληνικό κρασί. Το οινικό μας προβάδισμα, αυτές είναι. Η καρδιά της ελληνικής παραγωγής αιματώνεται �