Logo
ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ
26 Οκτ 2022

ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ

Post by Δημήτρης Βίγλης

 

Στη γη που γεννά κρασί, σύννεφα δεν βαστούνε για πολύ, γρήγορα προσπερνούνε τον ήλιο να υποδεχθούνε!

 

Οινότρια γη δοτική, έδαφος ελληνικό, καρπερό. Γη που τη νιώθεις σαν γονατίσεις. Η θέρμη από το χώμα πάνω στα γυμνά χέρια. Έτσι γεννιέται η επαφή με την ιδέα που πρεσβεύει το κρασί. Και κάπως έτσι μπορεί να αντιληφθεί κανείς προοδευτικά το ποιόν ενός πολιτισμένου αγαθού. Όταν το βλέμμα μας συναντηθεί με το βλέμμα των οινοποιών, τότε η ιδέα λαμβάνει σάρκα και οστά, τότε και η γνώση αχνοφέγγει. Στην πορεία επέρχεται ο σεβασμός για κάθε επίτευγμα, όπως είναι η Οινότρια Γη που μας καλωσορίζει με ανοιχτές αγκάλες!

Ελλάδα, χώρα του κρασιού. Η επιτυχία του ελληνικού κρασιού, εθνική μας επιτυχία! Παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι άξιοι οινοποιοί μας, όπως ο Κώστας Λαζαρίδης, πίστεψαν στις ρίζες μας κι εκείνες το ανταπέδωσαν. Όσοι επένδυσαν στους πολύτιμους καρπούς που εγκυμονεί η ελληνική γη, παρά τις όποιες δυσκολίες, ανταμείφθηκαν. Το ελληνικό κρασί, γνήσιο τέκνο της γης που το γεννά, μας μαθαίνει πως για να συναντηθείς με το ύψος του, πρέπει να χαμηλώσεις το βλέμμα. Να σκύψεις για να αφουγκραστείς το τραγούδι της Περσεφόνης. Το οινοποιείο του Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι προσφέρεται για αναστοχασμό και μετάληψη μιας άλλης Ελλάδας, εκείνης που μάχεται για τα όνειρά της!

 

 

Το μεγαλοπρεπές κτήμα της Οινότριας γης / Φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

Πρότυπος πολυχώρος

 

Το φιλόξενο κτήμα στο Καπανδρίτι αποτελεί υπόδειγμα επισκέψιμου οινοποιείου, καθώς πληροί τα απαιτητικά κριτήρια για να ξεχωρίσει, παρέχοντας όλες τις ανέσεις που εξασφαλίζουν μια ολοκληρωμένη οινοτουριστική εμπειρία. Ευχάριστη εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίον καταφέρνει να συνδυάζει με επιτυχία τόσο την λεπτομερή οινοποίηση, δημιουργώντας αξιόλογα και διαχρονικά κρασιά, όσο και την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας.  Εύκολα προσβάσιμο, κοντά στην Αθήνα, μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια σε κάθε είδους επαγγελματικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ένα σύγχρονο οινοποιείο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που αντιμετωπίζει το κρασί σαν κόσμημα, δεν μπορεί να μην μεριμνήσει για τη δημιουργία κελαριών για να αναπαύονται οι δημιουργίες του. Απαλλαγμένα από το επιθετικό φως, όπως ακριβώς αρμόζει στα κρασιά που προορίζονται για να λάμψουν στο μέλλον, φυλάσσονται προστατευμένα στις καλαίσθητες βιτρίνες του κτήματος μακριά από οχλήσεις. Εκεί, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιπλανηθεί στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους και να ταξιδέψει στον κόσμο του κρασιού χωρίς επιστροφή!

 

 

Τα κελάρια της παλαίωσης / Φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

Μουσείο Κώστα Λαζαρίδη

 

Το μουσείο Οίνου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Γιάννη Νάνο, εγκαινιάστηκε το 2011 από τον διάσημο οινολόγο Michel Rolland. Η παρουσία του διεθνούς φήμης ιπτάμενου οινολόγου, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του κτήματος με τον σημαντικό οινικό σύμβουλο που καθόρισε την πορεία της εξέλιξης και ανάπτυξης του οινικού portfolio της εταιρείας. Στον ζεστό αυτόν χώρο που μπορεί κανείς να επισκεφτεί κατόπιν κράτησης, διεξάγονται ειδικές ξεναγήσεις στα περιποιημένα του τμήματα, όπου φιλοξενούνται διάφορα αντικείμενα της οινοποιητικής παράδοσης, συλλεγμένα με μεράκι και προσήλωση. Η βόλτα μπορεί να συνεχιστεί στην αίθουσα που ωριμάζει η σειρά από εκλεκτό ξύδι με τη σφραγίδα Λαζαρίδη. Η σειρά Botanico της εταιρείας, αποτελεί μια ολοκληρωμένη γκάμα γαστρονομικών βαλσαμικών ξυδιών που ωριμάζουν από ένα έως και δέκα χρόνια! Ο πλούτος και η ευγένεια της γεύσης τους δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο! Αξίζει να αναφερθεί πως την παραγωγή του εγχειρήματος συμπληρώνουν και εκλεκτά αποστάγματα με βάση το σταφύλι, όπως το τσίπουρο Ηδωνικό και τα εξαιρετικά αρωματικά Methexis, με το παλαιωμένο Methexis cigar προορισμένο να συνοδεύει ιδιαίτερες περιστάσεις! Τέλος, η μυσταγωγική επαφή ολοκληρώνεται απόλυτα με τη δοκιμή και γευσιγνωσία των εκλεκτών οίνων, σαν επιστέγασμα μιας αλησμόνητης εμπειρίας.

 

 

Φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

 

(INFO: Το κτήμα Οινότρια Γη βρίσκεται στο 2ο χλμ Καπανδριτίου-Καλάμου, στο Καπανδρίτι Αττικής)

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , , , ,