Logo
HOOF & LUR 2019: ΤΟ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΑΛΛΙΩΣ
8 Ιούλ 2020

HOOF & LUR 2019: ΤΟ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ ΑΛΛΙΩΣ

Post by Δημήτρης Βίγλης

Με διαρκώς ανερχόμενες λέξεις, όπως εκείνη της περίφημης «κανονικότητας» να βρίσκουν τη θέση τους ψηλά ως νέο-εισαγόμενες στο καθημερινό μας λεξιλόγιο, λογικό είναι πολλοί να την αναζητούν διακαώς. Και τι ακριβώς σημαίνει όμως «κανονικότητα»; Αν όλα είναι προβλέψιμα, συνηθισμένα και αναμενόμενα, εκτός από ένα είδος προσωρινής ασφάλειας ενδεχομένως, τι άλλο προσφέρουν; Και αν «πριν» έμοιαζαν τα πράγματα «κανονικά», τώρα πώς είναι, πιο ενδιαφέροντα ίσως;

Ευτυχώς στο κρασί, η αμφισβήτηση κάθε είδους «κανονικότητας» αποτελεί ζητούμενο, ενώ η υπέρβαση των καθιερωμένων και η αναζήτηση νέας οπτικής, αποτελεί καθημερινή πρόκληση. Αυτό φαίνεται να το πιστεύουν βαθιά στο οινοποιείο Τρουπή. Γεγονός ελπιδοφόρο. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η αφοσίωση του οινοποιείου στη γνωστή ποικιλία του μοσχοφίλερου. Δεν θα μιλούσαμε όμως για ανατροπή αν ασχολούμασταν με ένα ακόμα πολύ καλό μοσχοφίλερο. Το Hoof & Lur, με την περιπέτεια στο αίμα του, τολμηρό και πρωτοποριακό, αναδεικνύει μια διαφορετική όψη της δημοφιλούς ποικιλίας.

 

Ευτυχώς στο κρασί, η αμφισβήτηση κάθε είδους «κανονικότητας» αποτελεί ζητούμενο, ενώ η υπέρβαση των καθιερωμένων και η αναζήτηση νέας οπτικής, αποτελεί καθημερινή πρόκληση.

 

Γνωστό για τον ιδιαιτέρως αρωματικό του χαρακτήρα, το μοσχοφίλερο, φιλικό και προσιτό ακριβώς για αυτό, αντιμετωπίζει συχνά τον κίνδυνο της επανάληψης. Από την άλλη πλευρά, η πρωτοπορία για την πρωτοπορία εγκυμονεί κινδύνους, αν δεν εκπληρώνονται οι υψηλές προσδοκίες στο τελικό αποτέλεσμα. Το Hoof & Lur το πετυχαίνει και φαίνεται να το απολαμβάνει με το παιχνιδιάρικο του όνομα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν παίζει με την ποιότητα. Αυθόρμητη ζύμωση με χρήση γηγενών ζυμών, skin contact, ελάχιστη προσθήκη θειωδών, εμφιαλώνεται αφιλτράριστο τινάζοντας την όποια «κανονικότητα» στον αέρα!

 

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ:

Μέτριας έντασης ροδαλό χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες. Εκφραστική κι αρωματική μύτη, με εντάσεις. Σε πρώτο πλάνο το αρωματικό τριαντάφυλλο συναντά το πλούσιο αγιόκλημα, με νότες ευγενών ζυμών και άχνης ζάχαρης. Θελκτικά αρώματα από ζουμερό σαγκουίνι, ρόδι, περγαμόντο και άφθονο ώριμο βερίκοκο διαμαντοπούλου σηκώνουν αυλαία. Ξηρό στο στόμα, μετρίου όγκου, με πάχος και λιπαρή υφή που κόβεται από την τονισμένη οξύτητα. Υποψία ήπιας τανικής παρουσίας. Εδώ γευόμαστε λουκούμι τριαντάφυλλου, φλούδες περγαμόντου και μανταρινιού, χυμώδες νεράντζι και γκρέιπφρουτ. Κλείσιμο με επίμονη επίγευση που συνοδεύεται από άνθη πορτοκαλιάς και γιασεμί.

Δουλεμένο κρασί, που βασίζεται μεν στο φρούτο βγάζοντάς το μπροστά, τονίζοντας και αξιοποιώντας απόλυτα το αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας, χωρίς όμως να εξαντλείται εκεί. Οι πετυχημένες εφαρμοσμένες τεχνικές προσφέρουν υπόσταση στο σύνολο, με ουσία και το εμπλουτίζουν διακριτικά. Καταφέρνουν να ενδυναμώσουν τα ανάλογα δομικά στοιχεία του κρασιού, γεγονός που το διαφοροποιεί. Μοσχοφίλερο επιδόσεων, ολοκληρωμένο, χωρίς ατέλειες. Πίνεται φρέσκο. Η επόμενη μέρα της ποικιλίας αναμένεται ηλιόλουστη!

 

Χρόνος δοκιμής: 07/2020

Αξιολόγηση: 92/100

 

PAIRING

Καλοκαιρινά λαδερά και γεμιστά φούρνου.

 

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , , ,