Logo
30 ΧΡΟΝΙΑ GAIA WINES
13 Μαρ 2024

30 ΧΡΟΝΙΑ GAIA WINES

Post by Δημήτρης Βίγλης

Όταν το όραμα φωτίζει το μονοπάτι της εξέλιξης, η αφοσίωση και η πίστη στην πρόοδο οδηγούν τη GAIA WINES σε ιστορικό ΟΡΟΣΗΜΟ! Ακόμα και αν το ταξίδι αυτό δεν τελειώνει ουσιαστικά ποτέ, όταν έρχεται η ώρα η καλή του εορτασμού της συμπλήρωσης 30 ετών της GAIA WINES, ο χρόνος μοιάζει να σταματά, τιμής ένεκεν της σημαντικής επετείου της εταιρείας που στιγμάτισε το ελληνικό κρασί.

 

Δεν είναι εύκολο να συλλέγονται χρόνια, με τις οδύνες και τις αγωνίες τους. Ο απολογισμός απαιτεί θάρρος. Η GAIA WINES και οι άνθρωποί της όμως, χαμογελούν με ικανοποίηση. Μετά από 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ αφιερωμένη στο κρασί και στον πολιτισμό του, απέδειξαν πως «τους Λαιστρηγόνας και τους Κύκλωπας» έχουν προσπεράσει. Η εταιρεία-συνώνυμο της καινοτομίας, γνωστή για το ανήσυχο πνεύμα και την τόλμη της να ανοίγει νέους δρόμους, ιδρυθείσα το 1994, από τους γεωπόνους Γιάννη Παρασκευόπουλο και Λέων Καράτσαλο (τα εικονιζόμενα πρόσωπα της κεντρικής φωτογραφίας), έχει κάθε λόγο να γιορτάζει φέτος την επιτυχία.

Η επέτειος αυτή, βρίσκει τη δυναμική εταιρεία με ένα ολοκληρωμένο portfolio ξεχωριστών οινικών δημιουργιών που ενώνει Νεμέα και Σαντορίνη. Κρασιά που διακρίνονται για την ποιοτική υπεροχή τους, προορισμένα να προκαλούν συγκινήσεις, αφιερωμένα στην ανάδειξη των γηγενών μας ποικιλιών. Η τεχνογνωσία, το πάθος και η σκληρή δουλειά, έχουν κτίσει ένα πρότυπο brand που τιμά τα ελληνικά χρώματα και εξάγεται σε 30 χώρες. Το γεγονός αυτό, μας κάνει όλους ιδιαίτερα περήφανους, τρέφοντας την ελπίδα πως τα καλύτερα χρόνια έπονται. Η GAIA WINES το υπογράφει.

 

 

Η ομάδα της Γαίας σύσσωμη / φωτογραφία: αρχείο GAIA WINES

 

 

λ όπως exce-λ-ence

 

Πρωτοπόρος και ρηξικέλευθη, διαχρονική και κλασική συγχρόνως, η GAIA WINES κατάφερνε ανέκαθεν να εγκλιματίζεται με επιτυχία στις εποχές, επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά. Πάντα ανατρεπτική, και με ένα νέο project στα σκαριά, οδηγούσε τις εξελίξεις. Από τον θαλασσίτη της, το ασύρτικο που εισήγαγε το νευρώδες κι ατσάλινο στυλ της ποικιλίας, έως και τον πρόσφατο αμμωνίτη, ασύρτικο βαθιάς παλαίωσης, όριζε και προσδιόριζε τις αξίες της νέας εποχής. Το ίδιο δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να κάνει και η νέα γενιά διαδοχής που δηλώνει έτοιμη.

Με το (λ)άμδα της τε-λ-ειότητας, το λάμδα το ελληνικό, ενδεικτικό της δημιουργικής γραφής της εταιρείας, ολοκληρώνεται αυτό το πρώτο της μεγάλο κεφάλαιο. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά. Αυτή τη σημαντική συγκυρία με τους ισχυρούς συμβολισμούς, σφράγισε ο πρόσφατος επίσημος εορτασμός των γενεθλίων των 30 ετών GAIA WINES. Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, συγκινησιακά φορτισμένη, η οικογένεια της εταιρείας μοιράστηκε μαζί μας στιγμιότυπα από τη λαμπρή πορεία της, αλλά και τα νέα σχέδιά της που αναμένεται να γεμίσουν σύντομα τις σελίδες του νέου κεφαλαίου της. Με σταθερό βήμα και βλέμμα στο μέλλον, το ταξίδι στην ιστορία συνεχίζεται.

 

 

Στιγμιότυπο από την εορταστική βραδιά για τα 30 χρόνια στο ΚΠΙΣΝ / Αρχείο GAIA WINES

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , , , , ,