Logo
ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ 2017
8 Μαρ 2019

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ 2017

Post by Δημήτρης Βίγλης

Τι καλύτερο να γιορτάσουμε την καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο, με ένα ιδιαίτερο κρασί που ενώνει τους μεζέδες μας και γεφυρώνει τις όποιες γευστικές αντιθέσεις μεταξύ τους; Τι θα λέγατε να δοκιμάζαμε μια ρετσίνα νέας γενιάς; Η ρετσίνα δεν είναι πια το κρασί που ενδεχομένως πηγαίνει ο νους μας. Ο λόγος για το ασχημόπαπο που μεταμορφώθηκε εν καιρώ σε κύκνο, οπότε και σηματοδοτήθηκε ουσιαστικά η αναγέννησή της. Το Δάκρυ του πεύκου αποτελεί ορόσημο για τα κρασιά αυτού του στυλ και το όχημα με το οποίο προσπερνάμε οριστικά το ένοχο παρελθόν της ρετσίνας που ξέραμε.

Το δάκρυ του πεύκου αποτελεί το πρόσωπο της νέας ρετσίνας που συστήνεται με ευγένεια και φινέτσα και καταφέρνει διαρκώς να διακρίνεται λόγω της ποιότητάς του. Είναι αυτό το κρασί που συμβολίζει το πέρασμα από τις ελαττωματικές προσεγγίσεις του χθες στα εμπνευσμένα κρασιά του σήμερα. Μια επιτυχία που αποδίδεται στην οικογένεια Κεχρή για το πείσμα, το όραμά της και τη συστηματική δουλειά που απαιτήθηκε για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Το αποτέλεσμα δικαιώνει και με το παραπάνω, καθώς η ρετσίνα αυτή αποτελεί ένα υπέροχα εγκεφαλικό κρασί που συνομιλεί όμως και με την παράδοση.

 

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ:

Μέτριας έντασης λεμονοπράσινο χρώμα. Μύτη με εντάσεις και αρώματα από lime, πράσινο μήλο, μαστίχα, ρετσίνι, δυόσμο, γρασίδι και διακριτική ορυκτότητα. Στο στόμα είναι ξηρό, με μέτριο όγκο και υψηλή οξύτητα που ισορροπεί θαυμάσια με την κρεμώδη και λιπαρή υφή του. Εδώ έχουμε γεύσεις από φρέσκα εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, κίτρο και γκρέιπφρουτ, μπαχαρικά, δρυς και μαστίχα. Επίμονη φυτική και πικάντικη επίγευση.

Ένα εντυπωσιακά ολοκληρωμένο κρασί με το ευγενές ασύρτικο σε εκδοχή ρετσίνας. Ένα έξυπνο κρασί, αλλά και διαβασμένο, που αξιοποιεί έντεχνα τις διαθέσιμες οινοποιητικές τεχνικές προς όφελός του για να ξεχωρίσει. Μια δεξιοτεχνική ρετσίνα, με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης, γεννημένη να γοητεύει. Μπορείτε να την παλιώσετε άφοβα για 5 – 8 χρόνια οπότε και αναμένεται να διαπρέψει! Θα πρέπει να τονίσουμε την εξαιρετική προσαρμοστικότητα που επίσης τη χαρακτηρίζει με συνδυασμούς φαγητού. Τηγανητά ψάρια, θαλασσινά, αρωματικοί κεφτέδες και αλμυρές αλοιφές τη λατρεύουν. Όποτε και να χρησιμοποιηθεί θα σας βγάλει σίγουρα ασπροπρόσωπους.

 

Χρόνος δοκιμής: 03/2019

Αξιολόγηση: 92/100

 

PAIRING

Μπουκιές μπακαλιάρου τεμπούρα σε κρέμα σκόρδου.

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , ,