Logo
ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ 2017
8 Μαρ 2019

ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ 2017

Post by Δημήτρης Βίγλης

Με μια ρετσίνα, θυμόμαστε. Μετρούμε χρόνια αλλοτινά και αναμνήσεις ανάμικτες, πίκρες, χαρές και γιορτές. Για την καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο, ένα ιδιαίτερο κρασί που ενώνει τους μεζέδες μας και γεφυρώνει τις όποιες γευστικές αντιθέσεις μεταξύ τους: ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΥ. Ρετσίνα νέας γενιάς, αρχοντικής κλάσης. Η ρετσίνα δεν είναι πια το πρόχειρο κρασί που ενδεχομένως πηγαίνει ο νους μας. Ο λόγος, για το ασχημόπαπο που μεταμορφώθηκε εν καιρώ σε κύκνο, οπότε και σηματοδοτήθηκε ουσιαστικά η αναγέννηση ενός παρεξηγημένου κρασιού. Το Δάκρυ του πεύκου αποτελεί ορόσημο για τα κρασιά αυτού του στυλ και το όχημα με το οποίο προσπερνάμε οριστικά το ένοχο παρελθόν της ρετσίνας που ξέραμε.

Το δάκρυ του πεύκου αποτελεί το πρόσωπο της νέας ρετσίνας που συστήνεται με ευγένεια και φινέτσα, ενώ ενσωματώνει με γνησιότητα έκφρασης την προίκα της παράδοσης. Καταφέρνει διαρκώς να διακρίνεται λόγω της εξαιρετικής ποιότητάς του, αλλά και για τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα του. Είναι αυτό το κρασί που συμβολίζει εμφατικά το πέρασμα από τις αμφίβολες προσεγγίσεις του χθες, στα εμπνευσμένα κρασιά του σήμερα. Μια επιτυχία που αποδίδεται δίκαια στην οικογένεια Κεχρή για το πείσμα, το όραμά της και τη συστηματική δουλειά που απαιτήθηκε για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Το αποτέλεσμα δικαιώνει και με το παραπάνω, καθώς η ρετσίνα αυτή αποτελεί ένα υπέροχα εγκεφαλικό κρασί που ισορροπεί θαυμάσια με τα χαρίσματα της βαθιάς ψυχής του.

 

Pετσίνα σαν ανοιχτό βιβλίο / φωτογραφία:winetaster.gr

 

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ:

Μέτριας έντασης λεμονοπράσινο χρώμα. Μύτη με εντάσεις και αρώματα από lime, πράσινο μήλο, μαστίχα, ρετσίνι, δυόσμο, γρασίδι και διακριτική ορυκτότητα. Στο στόμα είναι ξηρό, με μέτριο όγκο και υψηλή οξύτητα που ισορροπεί θαυμάσια με την κρεμώδη και λιπαρή υφή του. Εδώ έχουμε γεύσεις από φρέσκα εσπεριδοειδή όπως λεμόνι, κίτρο και γκρέιπφρουτ, μπαχαρικά, δρυς και μαστίχα. Επίμονη φυτική και πικάντικη επίγευση που εσωκλείει παρελθόν και παρόν αρμονικά. Ένα εντυπωσιακά ολοκληρωμένο κρασί, με το ευγενές ασύρτικο να διαπρέπει σε εκδοχή ρετσίνας. Ένα έξυπνο κρασί, αλλά και διαβασμένο, που αξιοποιεί έντεχνα τις διαθέσιμες οινοποιητικές τεχνικές προς όφελός του για να ξεχωρίσει. Μια δεξιοτεχνική ρετσίνα, με μεγάλο δυναμικό παλαίωσης, γεννημένη να γοητεύει. Μπορείτε να την παλαιώσετε άφοβα για 5 – 8 χρόνια, οπότε και αναμένεται να ζωγραφίζει με ελεύθερο χέρι! Θα πρέπει να τονιστεί και η εξαιρετική προσαρμοστικότητα που επίσης τη χαρακτηρίζει με συνδυασμούς φαγητού: τηγανητά ψάρια, θαλασσινά, αρωματικοί κεφτέδες και αλμυρές αλοιφές, τη λατρεύουν! Όποτε και να χρησιμοποιηθεί, είναι σίγουρο πως θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους! 

 

Χρόνος δοκιμής: 03/2019

Αξιολόγηση: 92/100

 

PAIRING

Μπουκιές μπακαλιάρου τεμπούρα σε κρέμα σκόρδου.

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , , , ,