Logo
ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ: ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ;
27 Δεκ 2024

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ: ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ;

Post by Δημήτρης Βίγλης

Με όσα έφερε, και με όσα ξέχασε, ο παλιός ο χρόνος είναι χρόνος που ζήσαμε. Οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε και να τον ξεπροβοδίσουμε με ευγνωμοσύνη. Για κάθε πολύτιμη στιγμή μας περασμένη, για κάθε εμπειρία κερδισμένη, αγκαλιάζουμε την αλλαγή. Υποδεχόμαστε με θετική διάθεση, πίστη και όραμα το νέο έτος που εγκυμονεί την εξέλιξη.

Στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, επιλέγουμε την αισιοδοξία του ελληνικού κρασιού, αντλούμε δύναμη από το ταλέντο του, χαρά και ικανοποίηση από την επιτυχία του! Με μια σειρά εξαιρετικών επιλογών που θα μπορούσαν να σερβιριστούν στο γιορτινό τραπέζι με τη σειρά παρουσίασής τους, και με ειδική αναφορά στους συνοδευτικούς γευστικούς συνδυασμούς που αγαπούν, κλείνουμε ακόμα ένα γεμάτο και δημιουργικό έτος. Με το καλό κρασί ανα χείρας και θερμές ευχές για υγεία σε όλους, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη νέα χρονιά πλέον, για μακρινά ταξίδια στον κόσμο της γεύσης, πολλές δοκιμές και νέα άρθρα για το κρασί και τον πολιτισμό του. 

 

 

1.Karanika Extra cuvée de reserve 2017

Οι φυσαλίδες του Hartman δεν ταρακουνούν μόνο κάθε ανυποψίαστο ουρανίσκο, αλλά σαγηνεύουν και τον πιο εκπαιδευμένο! Γνωστός πλέον για τα αφρώδη του κρασιά με βάση το ξινόμαυρο, για τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, αλλά και για το έντονο πειραματικό του πνεύμα, ο πρωτοπόρος αυτός οινοποιός γνωρίζει πώς να διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον. Αν σας κούρασε η σαμπάνια, το ελληνικό αυτό αφρώδες, οινοποιημένο με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας, προσφέρει EXTRA δόσεις ευχαρίστησης! Απολαυστικότατο μαζί με αλμυρά canapés και ευφάνταστα mignardises, προκαλεί ρυθμικές δονήσεις έκπληξης κι ενθουσιασμού σε κάθε λάτρη της καλής ζωής!

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

2.Κυρ-Γιάννη Τέσσερις Λίμνες 2023

Με ένα ευφάνταστο χαρμάνι από chardonnay και gewurztraminer, τόσο σπάνιο όσο και εξωτικό, το δημοφιλές κτήμα του Αμυνταίου οινοποιεί την ίδια τη φαντασία! Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός ενός blend: να δώσει ζωή σε μια νέα οινική φόρμα. ‘Οταν αυτό πετυχαίνει, όπως στο συγκεκριμένο χαρμάνι, φαίνεται πως ενώνονται οι τέσσερις λίμνες σε μια λιμνοθάλασσα γεύσης! Η χρονιά 2023 υποστηρίζει πλήρως τη λογική αυτή, η οποία μας προσφέρει ένα περίτεχνα ισορροπημένο λευκό, τόσο αρωματικό, όσο και στιβαρό δομικά, με μια αρμονία που συνταιριάζει μοναδικά τα ετερόκλητα στοιχεία των ποικιλιών. Τα λευκά πουλερικά θα το λατρέψουν, τα φουρνιστά ρολά με κρεμώδεις σάλτσες, το ψαρονέφρι και τα λιπαρά ψάρια à la crème θα διαπρέψουν μαζί του! Οι όμορφες αναλογίες του κρασιού, το διακριτικό φλερτ του με το βαρέλι, ο απολαυστικός κρεμώδης χαρακτήρας και η μακρά υπέροχη του επίγευση, υπογράφουν τη συνταγή της επιτυχίας!

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

3.Δαλαμάρα Παλιοκαλιάς 2020

Το τρυφερό, ψητό συκώτι σχάρας με καπνιστή πάπρικα, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους συνδυασμούς για τον εμβληματικό Παλιοκαλιά που ακροβατεί ιδανικά ανάμεσα στη φινέτσα και στη ρώμη. Η κορύφωση που μπορεί να προσφέρει αυτό το αξεπέραστο ξινόμαυρο αριστείας δεν εξαντλείται φυσικά εκεί, καθώς καταφέρνει να συνδυάσει μοναδικά την παράδοση με την εκλεπτυσμένη εκφορά της νέας εποχής στην οποία έχει εισέλθει η ποικιλία. Μακεδονικοί τζιγεροσαρμάδες (αρνίσιες μπόλιες γεμιστές με συκωτάκια), αλλά και μοσχοβολιστές κυπριακές σεφταλιές, ακόμα και ποικιλία μαγειρευτών μανιταριών με δεντρολίβανο, αποτελούν συνδυασμούς βαθιάς συγκινητικής νοστιμιάς που διευρύνουν ορίζοντες.

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

4.Avantis Άγιος Χρόνος 2019

Με τις ευχές του Απόστολου Μούντριχα, ακόμα και ο πιο αμαρτωλός χρόνος μπορεί να… αγιάσει! Ο αφοσιωμένος αυτός τεχνίτης στην ποικιλία που τον ανέδειξε, αναλαμβάνει να συνοδέψει κάθε λογής ειδικών κοπών εκλεκτού μοσχαριού όπως μόνο εκείνος ξέρει! Με το διαχρονικό αυτό, έξοχο χαρμάνι που κλείνει το μάτι στον ξακουστό Ροδανό, η Εύβοια γίνεται τόπος συνάντησης των φανατικών οπαδών του syrah! Το πλούσιο αυτό ερυθρό, διόλου όμως επιθετικό, απεναντίας, προσεκτικά ραφιναρισμένο, καταφέρνει να κρύψει έντεχνα τη δύναμή του πίσω από την υψηλή τεχνογνωσία! Καπνιστή ζουμερή πικάνια, λαχταριστό rib eye, στιβαρό t-bone, παραδίδονται ολοκληρωτικά στην αγκαλιά του ερυθρού που δημιούργησε πρότυπα και παραμένει στην κορυφή, με συνέπεια και αξιοπρέπεια, χρόνια τώρα. 

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , , , ,