Logo
ΓΚΙΡΛΕΜΗ LA TERRE PRES DU SOLEIL 2019
6 Αυγ 2020

ΓΚΙΡΛΕΜΗ LA TERRE PRES DU SOLEIL 2019

Post by Δημήτρης Βίγλης

Χώρα του ήλιου, γη φωτισμένη που το κρασί σου γεννάς με χάρη, κέρασε μας τη μέθη του! La terre pres du soleil, η γη κοντά στον ήλιο δηλαδή, εκείνη που προσφέρει αδιάκοπα καρπούς με τις ευλογίες του βασιλιά ήλιου, σημείο διαρκούς αναφοράς, γη ελληνική. Θηλυκότητα, μητρότητα, η γη. Το χώμα πάνω στα χέρια, η καταγωγή, ο προορισμός, η επιστροφή στην οικειότητα. Σε αυτή την ιερή γη η οικογένεια Γκιρλέμη καλλιεργεί τις ελπίδες της στον Δομοκό. Στο αμπελοτόπι που φέρει την ονομασία «Προσήλια», από όπου προέρχεται και η ονομασία του οίνου, η μαλαγουζιά της οικογένειας παίρνει σάρκα και οστά. Οι αξιόλογες οινικές επιδόσεις και η εμφανή ποιότητα σε όλα τα επίπεδα, καθιστούν το ανερχόμενο αυτό οινοποιείο πολλά υποσχόμενο.

Τι κάνει όμως μια Ελληνίδα με καλούς τρόπους και γαλλική φινέτσα στον Δομοκό; Ο λόγος για τη γνωστή μας μαλαγουζιά που αγαπά να αγαπιέται παράφορα. Η συγκεκριμένη όμως, δεν αποτελεί απλώς μια κομψή δεσποινίδα, αλλά μια γοητευτική κυρία. Δεν επιδιώκει τη συμπάθεια, μιας και γνωρίζει καλά τη θέση της. Δεν επιστρατεύει τακτικές, δεν αγωνιά να κερδίσει τις εντυπώσεις, επιθυμεί μονάχα να συνομιλήσει στο επίπεδό της.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή ξέρεις πως δεν θα έχεις πολλές ευκαιρίες μαζί της. Γεγονός που προκύπτει από την σπανιότητα της εμφιάλωσης της. Μόλις 3975 αριθμημένες φιάλες εσωκλείουν το πνεύμα μιας ιδιαίτερης προσωπικότητας. Και πως αλλιώς, αφού το κρασί αυτό αφιερώνεται στη μητέρα της οικογένειας, την Ευαγγελία Γκιρλέμη η οποία το προσυπογράφει. Κύριοι, behave yourselves!

 

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ:

Ωχρό λεμονοπράσινο χρώμα. Κομψό στη μύτη, με φίνα αρώματα μέτριας έντασης όπως ανθών πορτοκαλιάς, ώριμου μοσχολέμονου και ροδάκινου, αλλά και φρέσκου πεπονιού. Αρκετά χορτώδες, με περάσματα πράσινου τσαγιού. Ξηρό στο στόμα, με καλή οξύτητα για την ποικιλία (μέτρια προς υψηλή) και μετρίου όγκου. Εδώ συναντάμε γεύσεις μετρίων εντάσεων κυρίως ανθικές, όπως καλοκαιρινό γιασεμί, ώριμο λεμόνι, κουμκουάτ και φλούδες περγαμόντου. Όμορφες βοτανικές νύξεις φρέσκου βασιλικού, γρασιδιού, αλλά και ζυμών ολοκληρώνουν την παλέτα. Καλή επίγευση ικανοποιητικής διάρκειας εσπεριδοειδών και γιασεμιού. Ένα χαριτωμένο σύνολο που οδηγεί σε ανοιξιάτικη ρέμβη στον κήπο ή καλοκαιρινές βεράντες πάνω στο κύμα. Κρασί που πίνεται φρέσκο, ιδιαιτέρως ως απεριτίφ.

 

Χρόνος δοκιμής: 08/2020

Αξιολόγηση: 88/100

 

PAIRING

Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο & dressing εσπεριδοειδών.

 

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , ,