Logo
SUPPER CLUBS: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΜΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ
5 Απρ 2023

SUPPER CLUBS: ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΜΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ

Post by Δημήτρης Βίγλης

Από το «ήμουν κι εγώ στο ασανσέρ», στο «ήμουν κι εγώ στο πούλμαν»! Σε ένα πούλμαν με γαστρονομικό προορισμό, με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, με αναπαυτικά καθίσματα, κεριά, μουσικές, χαρούμενα πρόσωπα! Οι συνδαιτημόνες, σαν συνεπιβάτες ενός πούλμαν, μοιράζονται θέσεις σε τραπέζια στημένα σε διαμερίσματα της πόλης, όπως οι άγνωστοι συνταξιδιώτες μοιράζονται κοινό χρόνο που οδηγεί σε κοινό τόπο. Με την ίδια λογική, οι επισκέπτες του «καλού αέρα», με σταθερή βάση μια παλιά μονοκατοικία της Ηλιούπολης, με την αίγλη αλλοτινών εποχών, με μωσαϊκά, κρασιά και πιθανώς και με βιολιά, διέρχονται τις πόρτες της για να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία! Το «paradiso», υπόσχεται πολλά περισσότερα από μια γαστρονομική εκδοχή, με καλλιτεχνικές τάσεις και γνήσια μποέμικο χαρακτήρα!

Οι χαμογελαστοί οικοδεσπότες ανοίγουν τα σπίτια τους σε άγνωστους φίλους, μέχρι αυτό να αλλάξει. Άνθρωποι πολυταξιδεμένοι, με ανοιχτούς ορίζοντες και αγάπη για το φαγητό και το κρασί, που αρνούνται να τα απολαμβάνουν μόνοι. Αν αναρωτήθηκες πώς θα ήταν αν ανάπνεες «καλό αέρα» σε ένα σπίτι που μέχρι χτες αγνοούσες την ύπαρξή του, ή πώς θα ήταν μια βόλτα με πούλμαν-τραπεζαρία όπου σερβίρεται orange wine δίπλα σε πιάτα επιπέδου, κλείσε τώρα το εισιτήριο για τον «paradiso» σου!

 

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

ΑΘΗΝΑΪΚΑ

SUPPER CLUBS

 

Όχι δεν χάλασε ο κόσμος! Ο κόσμος αλλάζει αναπόφευκτα. Και ναι, ο κόσμος αλλάζει και προς το καλύτερο! Η αισιόδοξη στάση είναι επιλογή. Όταν καταρρέουν οι πάγιες αντιλήψεις, υποχωρεί ο φοβικός κόσμος των αγκυλώσεων, ευτυχώς. Αρκεί η θετική σκέψη να επικρατήσει της κακοδαιμονίας και της προκατάληψης. Δεν απαιτείται θάρρος για να ανεβεί κανείς στο πούλμαν, σίγουρα χρειάζεται ανοιχτό μυαλό, το ταξίδι όμως τότε μπορεί να αποδειχτεί μοναδικό! Κάπως έτσι γεννήθηκαν τα αθηναϊκά supper clubs που απευθύνονται σε super ανθρώπους!

Η αγάπη για τη γαστρονομία ενώνει. Μέσω αυτής, ενθαρρύνεται και η γνωριμία με νέους ανθρώπους. Η κοινωνικότητα επαναπροσδιορίζεται απροσποίητα, με ευγενή κίνητρα και καλές προθέσεις. Υπάρχει καλύτερη εγγύηση για αυτό, από το γεγονός ότι οι ευγενέστατοι αυτοί νοικοκύρηδες ανοίγουν τα σπίτια τους και μαγειρεύουν για εμάς; Τα σπίτια δε μπορεί να αλλάζουν, αφού προτείνεται και στους νέους πια φίλους αν επιθυμούν να παραχωρήσουν και τον δικό τους χώρο για τα ευφάνταστα αυτά ανοιχτά τραπέζια! Αυθεντικές εικόνες και art de la table με μεράκι, στις υπηρεσίες μιας απλής επιθυμίας: να συνδεθούμε σε έναν ανοιχτό κύκλο, να φάμε και να πιούμε μαζί. Άνθρωποι που δεν διστάζουν να χαρούν τη ζωή, δίνοντας στην καθημερινότητα χρώμα, πίνουν κρασί ανιδιοτελώς, μοιράζονται πιάτα, ζουν έμπρακτα αληθινά και ειρηνικά. Αυτές είναι οι αθηναϊκές λέσχες!

 

 

Αυλές, βεράντες και κήποι ολάνθιστοι, ανοίγουν / Φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

Πώς «δουλεύει»

 

Ακριβώς όπως θα λειτουργούσε κάποιος που θα ενδιαφερόταν να επισκεφτεί ένα εστιατόριο, ομοίως καλείται να δηλώσει το ενδιαφέρον του κυρίως μέσω των ανάλογων social media. Ουσιαστικά πρόκειται για pop-up οικιακά εστιατόρια που δουλεύουν αποκλειστικά με κρατήσεις. Τα μενού και οι τιμές τους αλλάζουν διαρκώς, αναλόγως εποχής, φαντασίας και έμπνευσης! Οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να στείλουν μήνυμα στους διοργανωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημερώνουν για τις διαθέσιμες ημερομηνίες, τον τόπο, τα μενού και τις τιμές. Μοναδική προϋπόθεση: να μην υπάρχει προϋπόθεση! Η καλή διάθεση αρκεί. 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες: @pullman.club, @kalosaeras, @paradiso_athens

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , , , , ,