Logo
ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ MENU ΤΟΥ WINETASTER
18 Δεκ 2021

ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ MENU ΤΟΥ WINETASTER

Post by Δημήτρης Βίγλης

Το απόλυτο wine pairing για το ονειρικό γιορτινό τραπέζι!

 

ART DE LA TABLE. ΓΙΟΡΤΕΣ. ΣΤΙΓΜΕΣ ΖΕΣΤΕΣ. Ένα μεγάλο τραπέζι όπου όλοι οι καλοί χωρούν. Όλοι εσείς, οι αναγνώστες του winetaster, που δεν πάψατε να δοκιμάζετε, να εξερευνάτε, να ανακαλύπτετε, όλοι καλεσμένοι! Ένα τραπέζι χωρίς γωνίες, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις. Τραπέζι αισιόδοξων οπαδών της επικούρειας φιλοσοφίας! Μοιραζόμαστε ένα menu που αγκαλιάζει κλασικές ξεχωριστές συνταγές, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα ειδικών περιστάσεων. Κοντά σε αυτές, ξεχωριστές οινικές επιλογές υψηλής ποιότητας, δοκιμασμένες όλες μία προς μία, για να εγγυηθούν το άρτιο αποτέλεσμα, επικεντρωμένο στην ανάδειξη της υπέρτατης γαστρονομικής εμπειρίας!

Αυτό το φανταστικό Mενού, σχεδιασμένο για το εικονικό αυτό τραπέζι, αφιερώνεται σε ειδυλλιακά ταιριάσματα με κορυφαία κρασιά του κόσμου, διαλεγμένα με μεράκι και φροντίδα, για να απογειώσουν τις προτεινόμενες εκλεκτές συνταγές που συνοδεύουν. Κάθε συνδυασμός μόνο ποιητικός μπορεί να χαρακτηριστεί. Για κάθε γιορτή, όπως και όταν καθείς επιθυμεί! Με ζητούμενο την κορυφαία σχέση ποιότητας-τιμής, οι οινικές προτάσεις καθηλώνουν με τις επιδόσεις τους. Χωρίς καμία απολύτως δέσμευση, αφήνουμε τα οικεία και αναγνωρίσιμα μεγέθη, όχι από περιφρόνηση, αλλά χάριν εμπλουτισμού των επιλογών μας, διευρύνοντας τους ορίζοντές μας! Κοπιάστε, δοκιμάστε κι επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει! 

 

 

Φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

Για αρχή

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Για αυτό και θεωρούνται σημαντικά τα διαλεχτά ορεκτικά! Τι καλύτερο από φρέσκα μύδια αχνιστά σε λευκό κρασί και ελαφριά σάλτσα γλυκού βουτύρου αρωματισμένη με κάρυ και lime! Λεπτεπίλεπτο πιάτο, αέρινο, με πικάντικες πινελιές, ακριβώς όπως το ξεχωριστό Dr Loosen Ürziger Würzgarten GG Riesling που μοιάζει να φτιάχτηκε για αυτό! Γιορτή χωρίς σφυρίδα Αθηναϊκή, δεν είναι γιορτή! Τι αρχή καλή! Αστικό πιάτο, που αναδεικνύει το εκλεπτυσμένο γούστο! Αρκεί το ψάρι να διατηρηθεί ζουμερό, να τιμηθεί όπως του αναλογεί! Δίπλα του, σερβίρουμε ένα εκλεκτό αργεντίνικο chardonnay, το Zapata Catena Alta με επίγευση μακρά, ικανή να διαρκέσει μέχρι να μπούμε στο ψητό!

 

 

Τα πρώτα πιάτα

Στα πρώτα πιάτα και χωρίς να αλλάξουμε χρώμα στο κρασί, υποδεχόμαστε μια μπαλοτίνα μαύρου χοίρου, γεμιστή με μανιτάρια, τυλιγμένη με προσούτο! Αν δεν θέλουμε να συνεχίσουμε με το Catena, το αφρικανικό Boekenhoutskloof semillon με κάποια χρόνια στην πλάτη του θα κλέψει την παράσταση! Η δράση κλιμακώνεται με ένα πιάτο με ραγού από black angus, 5 spices, νιόκι και κρέμα παρμεζάνας. Δίπλα του, το πολύφημο Badia a Passignano των Antinori αποτελεί εγγυημένα γευστικό εισιτήριο για τον γαστρονομικό παράδεισο! Αν ακόμα δεν κλείσατε θέση, η απογείωση είναι εξασφαλισμένη με ένα κουσκουσάκι με χταπόδι σε κόκκινη σάλτσα και τρούφα, μαζί με ώριμη κι εξελιγμένη ισπανική Vina Tondonia Reserva!

 

 

Τα κυρίως πιάτα

Φανταστείτε μόνο τη στιγμή που σερβίρεται ένα υπέροχο στήθος από πάπια σοτέ, με purée καρότου και σάλτσα κόκκινων φρούτων. Με τραγανή κρούστα, αφράτο στο εσωτερικό του το φίνο κρέας της πάπιας και με πλούσια βουτυρένια γεύση από το περίφημο λίπος της! Αλλά και τη στιγμή που ακούγεται ο μελωδικός ήχος του κρασιού να γεμίζει το ποτήρι με ένα εξαίρετο Craggy Range Te Muna Road pinot noir από τη Νέα Ζηλανδία, τη Βουργουνδία του Νέου κόσμου! Μετά από αυτό, σίγουρα δεν υπάρχει επιστροφή. 

Ένα φροντισμένο beef Wellington αποτελεί μονόδρομο, στο βάθος του οποίου αντηχούν τα ικετευτικά άσματα των σειρήνων της γαστρονομίας. Η ώρα δε που τη μπουκιά του Wellington σβήνει ένα εμβληματικό Chateauneuf du Pape, όπως αυτό το cuvée réservée του Pegau, το πνεύμα των εορτών νικά! Αν πάλι προτιμηθεί ένα κλασικό φιλέτο Chateaubriand με gremolata βοτάνων, το εκπληκτικό χιλιάνικο cabernet από αιωνόβια αμπέλια, το manso de velasco του θρυλικού Miguel Torres θα αναδείξει τη γιορτή σε συνήθεια καθημερινή!

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , , ,