Logo
ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΠΡΕΚΝΙΑΡΙΚΟ 2018
4 Αυγ 2021

ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΠΡΕΚΝΙΑΡΙΚΟ 2018

Post by Δημήτρης Βίγλης

Απόψε πίνουμε ΠΡΕΚΝΙΑΡΙΚΟ!

 

Οι ελληνικές ποικιλίες είναι το ελληνικό κρασί. Το οινικό μας προβάδισμα, αυτές είναι. Η καρδιά της ελληνικής παραγωγής αιματώνεται από τις αμέτρητες μοναδικές αυτές παρουσίες, χάρη στις οποίες το κρασί δεν θα είναι ποτέ μονοδιάστατο και βαρετό. Πάντα θα υπάρχει το κίνητρο το γαστρονομικό, η ροπή προς την αναζήτηση μιας νέας εμπειρίας που θα ξεκινά από ένα ποτήρι που θα φιλοξενεί ένα Πρεκνιάρικο για παράδειγμα!

«Πως είπατε; Πρεκνιάρικο;» Βεβαίως, καλά ακούσατε! Και τι πρεκνιάρικο, ένα γαστρονομικό βορειοελλαδίτικο λευκό κρασί που δεν αποτελεί απλώς μια καλοκαιρινή ανακάλυψη! Αν έχετε ακουστά τη Νάουσα για τα ερυθρά της κρασιά, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε και το άλλο της πρόσωπο! Το πρεκνιάρικο του γνωστού κτήματος Χρυσοχόου, καλοδουλεμένο όπως και τα εξαιρετικά ερυθρά του, δεν κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Μας συστήνεται ως ένα λευκό κρασί που στέκεται άξια δίπλα στις δημιουργίες του οινοποιείου της Στράντζας και τις συμπληρώνει.

Αν το καλοκαίρι περνάει από το ποτήρι σας, μην παραλείψετε να παραδοθείτε στα δροσερά κύματα της σπάνιας αυτής ποικιλίας. Φορέστε την μαζί με το καλύτερο χαμόγελό σας! Περιπλανηθείτε στη δίνη των αρωμάτων και των γεύσεών της, κολυμπήστε στα χρώματά της! Το καλοκαίρι είναι η εποχή των εποχών! Των εραστών, των ταξιδευτών, των οπαδών της αργής ζωής! Μην περιμένετε. «Πάντα άλλωστε, πάντα θα είναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει». Γευτείτε εδώ και τώρα, με τον Αύγουστο αγκαλιά!

 

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ:

Μέτριας έντασης χρυσαφί χρώμα. Τεχνική μύτη, τονισμένων εντάσεων. Πικάντικο καλωσόρισμα λευκού πιπεριού, ξηρών καρπών και spicy ζυμών. Πινελιές δρυός, ανάμεικτες με φλούδες από νεράντζι και κυδώνι. Εξωτικός φρέσκος ανανάς. Τραγανό γκρέιπφρουτ επίσης, σε ήπιο ορυκτό φόντο. Ξηρό στο στόμα, μετρίου προς γεμάτου σώματος και οξύτητας, με όγκο που εμπλουτίζεται από λιπαρή αίσθηση. Μετριασμένες εντάσεις εδώ, με γεύσεις πυρηνόκαρπων φρούτων, όπως ροδάκινου και νεκταρινιού, αλλά και από υπερώριμο σαγκουίνι. Αέρινο πέρασμα δρυός. Ικανοποιητικής διάρκειας κρεμώδης επίγευση ανθών πορτοκαλιάς και βρεγμένης πέτρας.

Ένα όμορφο σύνολο, που αποδεικνύει πως η καλή τεχνική μπορεί να υποστηρίξει, αλλά και να μεγεθύνει την ποικιλία. Ομαλή και δόκιμη η συνύπαρξή τους εδώ. Οι ισορροπίες πετυχημένες αναμφίβολα, καθώς υπερκεράζεται η πίεση που προκαλεί το τονισμένο αλκοόλ. Γεγονός που επιβάλλει την απόλαυση του κρασιού σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Ιδανικά στους 9-10 βαθμούς Κελσίου. Το βαρέλι που «δένει» το κρασί χρησιμοποιείται χωρίς υπερβολές, ενισχύοντάς το διακριτικά. Η δουλειά με τις ζύμες, όπως φαίνεται αποδίδει, χαρίζοντας χαρακτήρα στη μύτη και ενδιαφέρουσα υφή στο στόμα. Δημιουργικό κρασί.

 

Χρόνος δοκιμής: 07/2021

Αξιολόγηση: 89/100

 

PAIRING

Φιλέτο τσιπούρας σε κρούστα ψωμιού, ψητά λαχανικά, dressing εσπεριδοειδών.

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , ,