Logo
DOMAINE AGROVISION “20” ROSE 2019
14 Οκτ 2020

DOMAINE AGROVISION “20” ROSE 2019

Post by Δημήτρης Βίγλης

Οι 20 αποχρώσεις ενός ηλιοβασιλέματος στο ποτήρι μας!

 

Όταν αναφερόμαστε στη Χαλκιδική και μάλιστα στην Ιερισσό, δεν ξέρουμε τι είναι καλύτερο, να απολαμβάνουμε το κρασί στον τόπο του ή να γευόμαστε τον τόπο στο κρασί μας; Όπως και να το δει κανείς, η ομορφιά της συγκυρίας δεν κρύβεται, όπως και το όραμα άλλωστε που φωλιάζει στο κτήμα Agro(vision). Τουλάχιστον 20 λόγους θα μπορούσαμε να επινοήσουμε για να δραπετεύσουμε στο μαγευτικό τοπίο που γεννά το ροζέ αυτό. Το ίδιο το κρασί όμως είναι αρκετό για να συντονίσουμε τις οινικές μας πυξίδες, να λύσουμε σχοινιά και να ξεκινήσουμε πρόσω ολοταχώς για το βορρά του ελληνικού κρασιού.

Ένα ροζέ είναι αρκετό, τον κόσμο με άλλα μάτια να ιδώ! Και πώς να μη μεταφερθεί στο κρασί η γοητεία της θέας που αντικρίζουν οι επικλινείς αμπελώνες του κτήματος του Ξηροποτάμου; Πώς να μην ευνοηθεί από τη χάρη του Άθωνα που αντικρίζει ο καρπός όταν έρθει στο φως; Και τι χρώμα, τι άλλο εκτός από εκείνο του ηλιοβασιλέματος, την ώρα που κρύβεται παιχνιδιάρικα ο ήλιος πίσω από τη θαλασσινή γραμμή των οριζόντων; Με το “εικοσάρι” ροζέ του κτήματος ανά χείρας από merlot, αισθανόμαστε πως το καλοκαίρι παρατείνεται επ’ αόριστον! Ένα νεαρό οινοποιείο είναι εδώ. Το καλωσορίζουμε, μαζί με τη φρεσκάδα και τη ζωντάνια του, την τόλμη και την εξωστρέφειά του: Domaine Agrovision!

 

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ:

Μέτριας έντασης ροζέ χρώμα του σολομού. Εκφραστική και φρουτώδης μύτη, μέτριας έντασης, με αρώματα από άχνη ζάχαρη, kiwi και σαγκουίνι, ολόφρεσκου lime και ζουμερού κερασιού. Καθαρά αρώματα από φλούδες πορτοκαλιού, συναντούν εκείνα από προζύμι και απαλών νύξεων μέντας. Ξηρό στο στόμα, μετρίου όγκου και αντίστοιχου αλκοόλ, με διακριτή τονισμένη οξύτητα που προσδίδει νεύρο και διατηρεί το ενδιαφέρον. Εδώ συναντάμε γεύσεις φρέσκων εσπεριδοειδών, όπως του τραγανού γκρέιπφρουτ, αλλά και άγριων κερασιών, καθώς και ανθόνερου πορτοκαλιάς. Γεύσεις από ζύμες και άγριας μέντας, οδηγούν σε καλής διάρκειας επίγευση, νόστιμης, βοτανικής, ελαφρώς πικρής και τανικής αίσθησης.

Ένα πολλά υποσχόμενο ροζέ κρασί, που εμφανίζεται αρκούντως πλήρες ώστε να σταθεί ακόμη και σε γεύμα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, φαίνεται να υποστηρίζεται από τις ανάλογες αρχές, αλλά και την πίστη για εξέλιξη και περαιτέρω ανάπτυξη. Σε αυτό το στάδιο, ελαφρώς συγκρατημένο, ξεχωρίζει για την κατάσταση του φρούτου του, με την καθαρότητα και τη σαφήνειά του. Αλλά και για τη συνέπειά του ως προς τη διατήρηση των ισορροπιών του. Αρκετά τεχνικό, φαίνεται πως διαμορφώνει το χαρακτήρα του επί της παρούσης, ενώ δείχνει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Είναι θέμα χρόνου να βρει τη φωνή του, να απαλλαγεί από την αυστηρότητά του και ο αυθορμητισμός να του προσδώσει επιπρόσθετη χάρη!

 

Χρόνος δοκιμής: 10/2020

Αξιολόγηση: 89/100

 

PAIRING

Κοτόπουλο Κατσιατόρε

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , ,