Logo
MOSCHOPOLIS 8 (2017)
29 Απρ 2020

MOSCHOPOLIS 8 (2017)

Post by Δημήτρης Βίγλης

Εισαγωγή στην άνοιξη, με ένα ροζέ που φέρνει τα ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ στην κατηγορία, δε φοβάται το βαρέλι και υπόσχεται ευχάριστες εκπλήξεις και γευστικές συγκινήσεις!

 

Αν είναι αλήθεια πως το γούστο κάποιου φαίνεται από το άρωμα που προτιμά να φορά ή τι και πως επιλέγει να πιει τον καφέ του, το γούστο ενός καλού οινοποιού φαίνεται από το ροζέ κρασί του! Και αυτό γιατί στην κατηγορία αυτή των κρασιών, απαιτείται πραγματικό ταλέντο και εκλεπτυσμένη αισθητική για ένα ικανοποιητικό τουλάχιστον αποτέλεσμα.

Τα ροζέ κρασιά αποτελούν πάντα μια οινοποιητική πρόκληση. Είναι εύκολο να προκύψει ένα μέτριο έως αδιάφορο αποτέλεσμα. Εύκολα επίσης μπορεί να προκύψει ένα κρασί αδύναμο, που να χαρακτηρίζεται από ελαφρότητα και που απλώς χρωματίζει γοητευτικά το ποτήρι. Το αξιόλογο ροζέ κρασί είναι επιλογή, δείχνει τη μαεστρία του οινοποιού, καθώς είναι κρασί που δημιουργείται αμιγώς στα χέρια του και δεν κρύβεται εύκολα πίσω από τις ποικιλίες. Το εξαιρετικό ροζέ δε, είναι σαν το αναπάντεχο solo ενός μουσικού, τη στιγμή που υποχωρεί ο τραγουδιστής επιτρέποντας στη δεξιοτεχνία να λάμψει!

Το «8» λοιπόν είναι πρωτίστως κρασί κι έπειτα ροζέ κρασί! Είτε έτσι, είτε αλλιώς, το οχτάρι διαβάζεται ακόμα και αν το αναποδογυρίσεις! Αντίστοιχα εύκολα κερδίζει τις εντυπώσεις! Αριθμός που αναφέρεται στους μήνες που παραμένει το κρασί σε δρύινα βαρέλια! Συνδυασμός των ποικιλιών του ξινόμαυρου και του syrah, εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και σε περιορισμένη παραγωγή! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

 

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ:

Μέτριας έντασης χρώμα του σολομού με πορτοκαλί ανταύγειες. Εκφραστική μύτη, ανοιξιάτικη, με φρεσκάδα κι ενδιαφέρον. Τονισμένες εντάσεις με αρώματα από ζουμερά μικρά κεράσια, τροπικά λουλούδια, διαλεχτές ζύμες και υπέροχες διακριτικές νότες ξύλου. Ξηρό στο στόμα, μετρίου σώματος, με τονισμένη δροσερή οξύτητα και ελαφρύ αλκοόλ που υποστηρίζει άψογα το όλο σύνολο ισορροπημένα και χωρίς ατέλειες. Εδώ συναντάμε άφθονο ελαφρύ κόκκινο φρούτο όπως αγριοφράουλα και αγριοκέρασο, άλλα και σάρκα από ώριμο γκρέιπφρουτ, μαζί με δρύινες αποχρώσεις και μπόλικες βοτανικές νύξεις όπως φρέσκου δυόσμου. Ευχάριστο και φρουτώδες τελείωμα με επίμονη επίγευση καραμέλας βουτύρου.

Ένα σοφιστικέ ροζέ, με αυτοπεποίθηση, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή ως το τέλος. Βαρέλι για σεμινάριο. Τόσο όσο απαιτείται για να προσδώσει βάθος στο κρασί, διατηρώντας όμως τη φινέτσα του απολύτως ακέραια και την εκφραστικότητα του φρούτου ανεπηρέαστη. Έρχεται δυναμικά να συνεισφέρει στην ευρύτερη κατηγορία των ροζέ κρασιών και μάλιστα ανεβάζοντας τον πήχη σε μια περιορισμένη περιοχή της κατηγορίας, εκείνης των ροζέ κρασιών φαγητού. Πίνεται ευχάριστα τώρα, επιδεικνύοντας αληθινή κλάση. Εύγε!

 

Χρόνος δοκιμής: 04/2020

Αξιολόγηση: 90/100

 

PAIRING

Κριθαρώτο με ντοματίνια & γαρίδες.

 

 

 

 

 

 

 
-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , , , ,