Logo
ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΠΡΟΠΟΣΗ
25 Μαρ 2020

ΜΙΑ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΠΡΟΠΟΣΗ

Post by Δημήτρης Βίγλης

Ενώ ο κόσμος αλλάζει βίαια, με την παγκόσμια επιδημία του covid-19 να βρίσκεται έξω από την πόρτα μας, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Η ζωή αλλάζει, εμείς αλλάζουμε. Η πιο σκληρή ιστορία όμως γράφεται όταν ο κόσμος αλλάζει ερήμην μας. Μα τη ζωή τη διατηρεί η πίστη μας στη συνέχειά της, με όποιες απώλειες, που ευχόμαστε να είναι όσο το δυνατό πιο λίγες. Κι έτσι θα πράξουμε, θα συνεχίσουμε με όσα βρίσκουμε στο δρόμο μας να χτίζουμε την κάθε μέρα μας από την αρχή. Μάθαμε άλλωστε σε αυτό τον τόπο πως πρώτα επιβιώνουμε και μετά ζούμε. Θα τα καταφέρουμε. Θα ζήσουμε, το οφείλουμε σε όσους μας έδωσαν ζωή, και σε όσους περιμένουν από εμάς.

Από σήμερα και κάθε σήμερα, ας θυμόμαστε πως σαν σήμερα, ο άνθρωπος κινδύνεψε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Και ο εαυτός, ο ελάχιστος εαυτός μας που ενίοτε αποφεύγουμε, τιμωρούμε και συχνά λησμονούμε, υπήρξε ένας από αυτούς. Τίποτα παραπάνω. Αυτό το κενό των παράξενων ημερών, η παύση, εκτός από πρόκληση αμηχανίας, είναι και ευκαιρία επαναπροσδιορισμού όσων θεωρήσαμε δεδομένων. Το κενό όμως, αλλά και την όποια παύση, κάτι τα διαδέχεται. Εκεί βρίσκεται η ευθύνη και η ευκαιρία. Τη σιωπή μπορεί να διαδεχθεί η μουσική, και την παύση, τα αξιόλογα έργα. Κάθε δυσκολία μας διδάσκει, και αν αξιοποιηθεί με φρόνηση, η επόμενη μέρα θα μας βρει παρόντες και πιο δυνατούς. Ας πιούμε σε αυτό σήμερα.

Η επόμενη μέρα θα είναι ημέρα όλων μας. Μέρα που κερδίσαμε όλοι μαζί, λεπτό το λεπτό, επειδή γίναμε καλύτεροι, άρα και πιο άξιοι να διεκδικούμε από τη ζωή. Σήμερα, δεν θα πιούμε μόνο για να ευχαριστηθούμε ή για να γεμίσουμε όμορφα το χρόνο μας. Θα σκεφτούμε αυτό που και το ίδιο το κρασί μας μαθαίνει: πόση αξία δίνουμε στο χρόνο μας; Το γεγονός πως ο χρόνος μας είναι πεπερασμένος, αυτό τον καθιστά πολύτιμο. Ο φόβος δεν είναι αξία, μονάχα προειδοποίηση και ποτέ λύση. Μη μείνουμε σε αυτό. Όταν ο προσωπικός μας χρόνος προσδίδει νόημα και στο χρόνο των άλλων, είναι ευλογία, ελπίδα και αισιοδοξία. Ας πιούμε σε αυτό σήμερα.

 

Η επόμενη μέρα θα είναι ημέρα όλων μας. Μέρα που κερδίσαμε όλοι μαζί, λεπτό το λεπτό, επειδή γίναμε καλύτεροι, άρα και πιο άξιοι να διεκδικούμε από τη ζωή.

 

 

φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , ,