Logo
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΙΝΟΧΟΟΥ 2020
2 Φεβ 2020

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΟΙΝΟΧΟΟΥ 2020

Post by Δημήτρης Βίγλης

Πρώτη Φεβρουαρίου και οι ταλαντούχοι οινοχόοι μας, διασταύρωσαν τα ξίφη και τα ποτήρια τους, διεκδικώντας τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα οινοχόου στα πλαίσια του θεσμοθετημένου πανελλήνιου διαγωνισμού.

 

Θέαμα, λάμψη και δοκιμασίες πρόκλησης απόλαυσαν οι παρευρισκόμενοι που παρακολούθησαν το φετινό διαγωνισμό στο ξενοδοχείο της μεγάλης Βρετανίας. Για άλλη μια φορά, ο διαγωνισμός διεξήχθη ομαλά, άψογα οργανωμένος, τηρώντας όλα τα ποιοτικά κριτήρια υψηλότατων προδιαγραφών που τον διακρίνουν. Τα εύσημα αποδίδονται δικαιωματικά στην πανελλήνια ένωση Ελλήνων οινοχόων, που εργάστηκε σύσσωμη για να πετύχει ακόμη μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Υπερπροσπάθεια και από όλους τους διαγωνιζόμενους, οι οποίοι αντιμετώπισαν αξιοθαύμαστα τις εξαιρετικά δύσκολες δοκιμασίες που είχαν σχεδιαστεί με απόλυτη ακρίβεια. Όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ανταποκρίθηκαν στις ιδιαιτέρως απαιτητικές συνθήκες πίεσης, που προσομοίαζαν σε εκείνες πραγματικού εστιατορίου. Αμφίρροπες μάχες λόγω της άριστης κατάρτισης και του επαγγελματισμού των υποψηφίων έκριναν τελικά το αποτέλεσμα με μικρή διαφορά. Μεγάλος νικητής και καλύτερος οινοχόος για το 2020 αναδείχθηκε ο κ. Χανιαλίδης Ελευθέριος – head sommelier στα καταστήματα Cava Vegera. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο κ. Μπουζίκας Αλέξανδρος και την τρίτη θέση ο κ. Σκλαβενίτης Άρης. Συγχαρητήρια σε όλους!

 

 

Ο νικήτης Χανιαλίδης Ελευθέριος / φωτογραφία: winetaster.gr

 

Θα πρέπει να εξάρουμε το ήθος και των τριών ατόμων του τελικού και την ευγενή άμιλλα μεταξύ τους. Η συγκινητική στιγμή της ανακοίνωσης του νικητή της βραδιάς, τους βρήκε και τους τρεις αγκαλιασμένους. Με την παρουσία τους έδειξαν και απέδειξαν πως βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν το επάγγελμα τους και να διαγωνισθούν τίμια και με αξιοπρέπεια. Όπως ακριβώς αγωνίζονται καθημερινά για να υποστηρίξουν τον ρόλο τους ως επαγγελματίες και να συμβάλλουν τα μέγιστα στην καθιέρωση του επαγγέλματος του οινοχόου στη χώρα μας.

Κλείνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε τη σημασία παρουσίας οινοχόου στην σύγχρονη εστίαση. Σε ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο τουριστικό περιβάλλον για τη χώρα μας και σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη καθιέρωση του ελληνικού κρασιού, είναι το κατάλληλο momentum για το επάγγελμα του οινοχόου να λάβει τη θέση που του αξίζει στην αγορά. Αλλά και για την αγορά, να βελτιώσει τις παροχές υπηρεσιών της μέσω τέτοιων επαγγελματιών και να αντεπεξέλθει άξια και αποτελεσματικά στις προκλήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού.

 

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , , , , , ,