Logo
A. PALACIOS VILLA DE CORULLON 2015
29 Ιαν 2020

A. PALACIOS VILLA DE CORULLON 2015

Post by Δημήτρης Βίγλης

Στα άδυτα του Bierzo, εκεί ο Alvaro Palacios χτίζει το πριγκιπάτο του!

 

Ο Alvaro Palacios είναι άνθρωπος του κρασιού. Μια προσωπικότητα δηλαδή που δεν εντάσσεται σε κανένα γνωστό πλαίσιο. Αν προβεί κανείς σε οποιαδήποτε προσπάθεια να κατανοήσει τι θα πει αυτό υιοθετώντας συμβατικές κρίσεις, θα οδηγηθεί μοιραία σε σφάλμα. Κι αυτό γιατί άνθρωποι σαν τον Palacios δεν εντάσσονται στα καθιερωμένα, δεν προσαρμόζονται σε κανενός είδους «κανονικότητες», γιατί υπάρχουν με όλο τους το «είναι» χωρίς συγκρίσεις και ετεροπροσδιορισμούς. Να νιώθεις ζωντανός, να δημιουργείς και να βιώνεις το θαύμα της ύπαρξής σου, δεν προκύπτει από καθημερινές συμβάσεις, ευτελή κριτήρια ή ταπεινωτικούς συμβιβασμούς. Αυτός είναι ο Alvaro Palacios: ένας εχθρός της πραγματικότητας, γιατί απλά μπορεί και δημιουργεί τη δική του!

Η κοινή λογική σταματά εκεί που ξεκινά ο Palacios. Κι εδώ που τα λέμε, τίποτα το σημαντικό δεν συνέβη ποτέ επειδή κάποιος σκέφτηκε απλώς λογικά. Και πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως ένας παράτολμος τύπος σαν τον Alvaro, θα δημιουργούσε το ισπανικό Petrus από μια περιοχή όπως το Priorat; Ο λόγος για το L’ Ermita που μαζί με το Pingus της Ribera del Duero πρεσβεύουν τη μεγάλη Ισπανία του κρασιού! Και φυσικά δεν σταμάτησε εκεί! H αναζήτηση και η δίψα του για συνεχή εμβάθυνση οδήγησαν τα βήματά του ως το Bierzo και την τοπική κυρίαρχη ποικιλία Mencia, από την οποία δημιούργησε ακόμη ένα Petrus: το La Faraona

Πόσα όμως πυροτεχνήματα μπορεί να κρύβει στο καπέλο του ο Ισπανός μάγος; Σίγουρα πολύ περισσότερα από αυτά που χωρούν σε ένα άρθρο μας. Γεγονός που μας υποχρεώνει να επανέλθουμε σύντομα με μια ακόμη από τις ξεχωριστές δουλειές του μεγαλοφυούς οινοποιού. Προς το παρόν, παραμένουμε στο Bierzo και σε ένα αποκαλυπτικό κρασί, το Villa de Corullon, σήμα κατατεθέν της Alvar-ικής τελειομανίας!

 

 

 

 

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ:

Μέτριας έντασης ρουμπινί χρώμα. Μύτη έντονη, με φρεσκάδα και μπρίο. Φρέσκα φραγκοστάφυλα και blueberries, συναντούν μυρωδάτες βιολέτες, πολυτελές δέρμα, ξύσμα από γραφίτη, φίνο tobacco και μαύρο πιπέρι. Πλούσιο αρωματικό backround με άφθονη ορυκτότητα και υποψία μαύρης τρούφας. Στόμα ξηρό, ενισχυμένου όγκου, με τονισμένη οξύτητα. Η θέρμη του αλκοόλ συνεισφέρει στον πλούτο του στόματος ισορροπημένα. Συνεκτικό μαύρο φρούτο με μούρα, σοκολάτα, σκούρα μπαχαρικά, γαρίφαλο και ανθικές νύξεις, διατηρούν τις εντάσεις. Αρκετές και οι τανίνες ποσοτικά, αλλά καλής ποιότητας που ζητούν όμως χρόνο για να ενσωματωθούν πιο αρμονικά στο σύνολο. Πικάντικη επίγευση που διαρκεί και ορυκτό τελείωμα με νότες φρεσκοτριμμένου πιπεριού. 

Δουλεμένο ερυθρό, με παρουσία που μαρτυρά την καταγωγή του. Καθαρό φρούτο που διατηρείται ζωντανό και εντυπωσιακά ευωδιαστό, ωστόσο συμπαγές και πυκνό. Φίνος αρωματικός χαρακτήρας που τονίζει τη φινέτσα του κρασιού και υπογραμμίζει αναμφίβολα την κομψότητα που το χαρακτηρίζει. Επιβάλλεται μετάγγιση μισής ώρας πριν το σερβίρισμα. Ακόμα καλύτερο μετά από 3 χρόνια στο κελάρι.

 

Χρόνος δοκιμής: 01/2020

Αξιολόγηση: 91+/100

 

PAIRING

Steak au poivre

(Filet mignon σε κρεμώδη sauce με ολόκληρα πιπέρια)

 

 

 

Οι εκλεκτές δημιουργίες του PALACIOS εισάγονται στη χώρα μας από την εταιρία Αίολος Α.Ε.

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , ,