Logo
GENTILINI ROBOLA WILD PATHS 2017
7 Αυγ 2019

GENTILINI ROBOLA WILD PATHS 2017

Post by Δημήτρης Βίγλης

Έφθασε κιόλας ο Αύγουστος, ο μήνας που όλοι περιμένουμε, ο μήνας ο πιο καλοκαιρινός! Τον Αύγουστο, η ζωή κυλά συνήθως δίπλα σε ακρογιαλιές και ο διάχυτος θερινός ρομαντισμός κάνει την Ελλάδα το μέρος που λατρεύουμε να ζούμε. Ο πιο ποιητικός μήνας του καλοκαιριού, μας ταξιδεύει σε εξωτικές παραλίες, νησιωτικά απόκοσμα τοπία και χρυσαφένια ηλιοβασιλέματα. Με έναν Αύγουστο συντροφιά, ταξιδεύουμε στα μαγευτικά Επτάνησα και στην ανέμελη Κεφαλονιά. Ακολουθούμε τα ίχνη της γοητευτικής ρομπόλας, σε μονοπάτια που οδηγούν σε απολαυστικές οινικές κορυφές. Ένα νησί που φημίζεται για το κέφι, τη ζωντάνια και το τραγούδι, τι κρασί θα μπορούσε να γεννήσει άραγε; Το οινοποιείο Gentilini έχει την απάντηση.

Αν η ρομπόλα διαθέτει γενικά μπρίο και φινέτσα, εδώ έχουμε μια περίτεχνη οινοποίηση με τη δυναμική σημαντικού κρασιού. Μια λεπτομερής προσέγγιση που στοχεύει στην ανάδειξη της ποικιλίας σε ένα γαστρονομικό κρασί. Στο wild paths συγκεντρώνονται όλες οι καλές τύχες για ένα κρασί τέτοιας κοπής. Καρπός από επιλεγμένο αμπελοτόπι αυτόριζου αμπελώνα ηλικίας άνω των 80 ετών και υψηλό υψόμετρο αποτελούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρώτης ύλης. Ο εκλεκτός καρπός συναντά και την υψηλή οινοποίηση μέσα από την εφαρμογή πολλών και ιδιαίτερων τεχνικών στα πλαίσια της αδιάκοπης προσπάθειας για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Ζύμωση σε δεξαμενές αλλά και σε βαρέλια γαλλικά και αμερικάνικα, χρήση άγριας απομονωμένης καλλιεργημένης ζύμης από το εργαστήριο του ΤΕΙ Κεφαλονιάς και ανάδευση των οινολασπών, αποτελούν μια καθώς πρέπει vinification haute coutoure!

 

 

 

 

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ:

Χρώμα αχνό λεμονοπράσινο. Μύτη έντονη, με ώριμο κίτρο και κυδώνι, ώριμο ροδάκινο, αχλάδι και γιασεμί, να συμπληρώνονται όμορφα από απαλές νύξεις δρυός, κρέμας, ξηρών καρπών και βρεγμένων βότσαλων. Στόμα ξηρό, μετρίου όγκου, λιπαρό, με αναζωογονητική υψηλή οξύτητα και πιο μετριασμένες εντάσεις εδώ, γλυκολέμονου, ροδάκινου και αχλαδιού, με φυτικές και βουτυρένιες νύξεις που οδηγούν σε επίμονη λεμονάτη επίγευση.

Κρασί με υπέροχη φινέτσα, εξαιρετική ωριμότητα φρούτου, σαγηνευτικό και κομψό, αξιοποιεί ιδανικά τη φρεσκάδα και το νεύρο που του προσδίδει το υψηλό υψόμετρο. Καλοδουλεμένο, λεπτομερές, με υφές πολυτελείας, ένα από τα καλύτερα λευκά οινικά σύνολα που κάθε φίλος του κρασιού οφείλει να ανακαλύψει! Μια αριστοτεχνική ρομπόλα, που τοποθετεί την Κεφαλονιά στην πρώτη γραμμή παραγωγής εμβληματικών κρασιών! Πίνεται τώρα, αλλά και μετά από δύο χρόνια.

 

Χρόνος δοκιμής: 08/2019

Αξιολόγηση: 91/100

 

PAIRING

Ψητό φιλέτο πελαγίσιας τσιπούρας, βελούδινη φάβα και ψητά τοματίνια.

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , ,