Logo
Η SANTO WINES ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ
9 Ιούλ 2019

Η SANTO WINES ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Post by Δημήτρης Βίγλης

Το πρότυπο οινοποιείο με θέα που κόβει την ανάσα, κρατά ψηλά τη σημαία της υψηλής οινοποίησης. Πειραματισμός, επαναστατικό πνεύμα και καινοτομία, υπογράφουν την επιτυχία του υποδειγματικού συνεταιρισμού. Η ακριβοθώρητη IRINI, ασύρτικο περιορισμένης κυκλοφορίας, έρχεται από το μέλλον για να μας αποκαλύψει πώς τα οράματα γίνονται πράξη.

 

 

Είσοδος στο πανόραμα της Santo wines / φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

Ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος ανεβάζει τον υδράργυρο της δημιουργικότητας στο νησί όπου χτυπά η καρδιά της αναγέννησης του ελληνικού κρασιού. Στην οινική πρωτεύουσα της χώρας, τη Σαντορίνη, τα νέα διαδέχονται το ένα το άλλο με φρενήρεις ρυθμούς. Παρά το γεγονός ο,τι τα κρασιά του νησιού πρωταγωνιστούν με τις κορυφαίες επιδόσεις τους στο διεθνές στερέωμα, οι δημιουργοί τους φαίνεται να μην επαναπαύονται. Επιδιώκουν να πειραματίζονται διαρκώς με στόχο να καθοδηγούν τις εξελίξεις.

Με τη σκυτάλη της καινοτομίας να αλλάζει διαρκώς άξια χέρια πάνω στο νησί, η santo wines αποδεικνύεται πως διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά. Στα πλαίσια έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, πραγματοποιούνται σταθερά άλματα προόδου. Επιδιώκεται συστηματικά όπως φαίνεται, η ανεύρεση νέων μεθόδων που θα μετακινήσουν τα ήδη γνωστά όρια, ώστε να δημιουργηθούν νέα δεδομένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ασύρτικο IRINI που λανσαρίστηκε με αφορμή την επέτειο εορτασμού των εβδομήντα ετών λειτουργίας του συνεταιρισμού. Για πρώτη φορά, εφαρμόζεται η πρωτότυπη ιδέα της ωρίμασης επιλεγμένου ασύρτικου σε βαρέλι που πριν έχει παλαιώσει vinsanto δέκα ετών! Μια παραπλήσια προσέγγιση που θυμίζει εκείνη που υιοθετείται στο φινίρισμα των whiskies γίνεται πράξη, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα νέο στυλ πέρα των καθιερωμένων. Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια παρουσιάζουμε στους φίλους του winetaster μια μοναδική και εξαιρετικά σπάνια γευσιγνωσία ενός κρασιού άξιου πρεσβευτή για τη χώρα μας.

 

 

Φωτογραφία: winetaster.gr

 

 

 

IRINI η επετειακή

 

Η IRINI υπήρξε η πρώτη εμφιαλωμένη ετικέτα της SantoWines. Εβδομήντα χρόνια αργότερα ο κύκλος κλείνει, για να ανοίξει ένας νέος. Το οινοποιείο γιόρτασε την επέτειο αυτή τιμώντας το παρελθόν της, αναβιώνοντας την IRINI ως φόρο τιμής στις ρίζες της. Με τον ισχυρό αυτό συμβολισμό, αναδεικνύονται οι αρχές που πρεσβεύει ο συνεταιρισμός: σεβασμός στην παράδοση και πάθος για εξέλιξη.

Η γευσιγνωσία της συναρπάζει! Χρυσό το χρώμα μέτριας έντασης. Ιδιάζουσα μύτη, έντονη, με αρώματα βύνης δημητριακών, θυμαρίσιου μελιού, παλαιωμένου ξύλου, υπερώριμου κυδωνιού και μαρμελάδας ροδάκινου, πλαισιωμένα από αρώματα βενζίνης και κιμωλίας. Ξηρό στόμα, ενισχυμένης έντασης, με ώριμο ζουμερό ανανά στην είσοδο, φλούδες ώριμου κίτρου, βρώμη, ψημένο μήλο και πουτίγκα. Ιδιαιτέρως παχύ, λιπαρό, αλκοολικό και συμπυκνωμένο, υψηλής οξύτητας και με μακρά επίγευση που κυριαρχείται από φρέσκο αμύγδαλο.

Ένα δυναμικό σύνολο, με ισχυρή προσωπικότητα και στιβαρή δομή που παλαιώνει άφοβα 8-10 χρόνια. Η ιδιαίτερη οινοποιητική αντιμετώπιση εγκαινιάζει νέες προοπτικές, καταθέτοντας μια πρόταση που αποκαλύπτει τους ευρείς ορίζοντες της καινοτόμου προσέγγισης! Τα προϊόντα αυτής, πλαισιώνουν την ποικιλία με επιτυχία, προσφέροντάς της μοναδικά χαρακτηριστικά που αρμόζουν στην μεγάλη ποικιλία. Αν τύχει και βρεθείτε με την IRINI στο ποτήρι σας, κλείστε τα μάτια και απολαύστε τη φυγή μαζί της. Καθώς το κρασί γλιστρά στο στόμα κατακτώντας τους γευστικούς μας κάλυκες τον ένα μετά τον άλλο, η επιστροφή δεν αποτελεί επιλογή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: , , ,