Logo
VILLA WOLF FORSTER PECHSTEIN 2012
15 Φεβ 2019

VILLA WOLF FORSTER PECHSTEIN 2012

Post by Δημήτρης Βίγλης

Riesling: η ποικιλία με τα χίλια πρόσωπα που κατατάσσεται στην αφρόκρεμα του είδους διεθνώς. Από τις πλέον δυναμικές ποικιλίες, το Riesling μπορεί να υπερηφανεύεται για την εξέχουσα θέση που κατέχει στον κόσμο του κρασιού για τα μεγάλα κρασιά που χαρίζει. Ασυμβίβαστη και εξόχως προικισμένη ποικιλία καταπλήσσει με τις ποικίλες εκφράσεις της. Αγαπά το ψυχρό κλίμα, δεν ευδοκιμεί οπουδήποτε -ως γνήσια ντίβα- και κάθε δοκιμή μπορεί να είναι αξιομνημόνευτη.

Το Riesling μπορεί να καλύψει όλα τα στυλ οινοποίησης με υποδειγματική άνεση. Σε μια κλίμακα διαβαθμισμένης ξηρότητας απαντώνται Riesling κάθε κοπής και για κάθε περίσταση, από φινετσάτα ξηρά ως και πολύπλοκα γλυκά. Θα μπορούσαμε άνετα να σκεφτούμε ένα δείπνο αποκλειστικά με Riesling, ξεκινώντας με ελαφριά ξηρά, μεστά και ώριμα με σαγηνευτική γλύκα και εκλεκτά και σπάνια γλυκά για το τέλος.

Το κρασί που ξεχωρίσαμε προέρχεται από το γερμανικό Phalz που συνορεύει με την Αλσατία και τον γνωστό παραγωγό Ernst Loosen. Το riesling αγάπησε τη Γερμανία και υπήρξε ο λόγος που απέκτησε φήμη ως χώρα στο χώρο του κρασιού. Πρόκειται για οινοποίηση ενός μοναδικού αμπελοτεμαχίου -του Forster Pechstein- διακεκριμένου για τα ξεχωριστά εδάφη που διαθέτει από μαύρο βασάλτη. Παράγεται σε μικρές ποσότητες και το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει μέσα από ξεχωριστές τεχνικές που εφαρμόζονται. Το κρασί ζημώνει με γηγενείς ζύμες σε μεγάλα χιλιόλιτρα βαρέλια και ωριμάζει μαζί με τις οινολάσπες για 12 μήνες.

 

 

 

 

ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Διαυγής όψη ωχρού λεμονοπράσινου χρώματος.

Καθαρή μύτη υψηλών εντάσεων και πολυπλοκότητα από άνθη πορτοκαλιάς, petrol, φλούδες κίτρου και περγαμόντου, κυδώνι και βερίκοκο. Δυναμική συνέχεια με αρώματα ξηρών καρπών, πιπερόριζας και βουτύρου, πλαισιωμένα από κερήθρα και μέλι.

Στόμα ξηρό, με υπαρκτά υπολειπόμενα σάκχαρα, μετρίου σώματος και πάχους που ισορροπεί η τονισμένη οξύτητα. Γεύσεις από ώριμα εσπεριδοειδή όπως περγαμόντο, φλούδες από νεράντζι και κομπόστα ροδάκινου. Επίσης ορυκτό και βουτυράτο, με περάσματα μελιού που καταλήγουν σε επίμονη και φρουτώδη επίγευση.

Ένα λευκό κρασί κάβας, με ιδιαίτερη αντοχή στο χρόνο και αξιοσημείωτο δυναμικό εξέλιξης. Η ζωντάνια και η φρεσκάδα εντυπωσιάζουν στην παρούσα φάση, ενώ υπόσχονται γευστικές συγκινήσεις μελλοντικά. Μπορείτε άφοβα να το κρατήσετε στο συντηρητή σας για μια δεκαετία.

 

PAIRING

Πράσινη σαλάτα με γαρίδες και vinaigrette μελιού.

 

Χρόνος δοκιμής: 01/2019

Αξιολόγηση: 90/100

 

 

-Κείμενα και φωτογραφίες του παρόντος αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία αποκλειστικά του winetaster.gr-
Tags: ,